Emotivna podrška       Želite li da razgovarate?    Klikom na Live Support ONLINE otvara se čet prozor. Četujte sa nama o svemu što vas pritiska, nemate ili ne želite sa bilo kim drugim. Razgovor je potpuno anoniman i poverljiv.

Centar Srce slavi 20 godina volonterskog rada

 

    Centar Srce  za pružanje emotivne podrške i prevenciju samoubistva ove godine proslavlja jubilarni 20-ti rođendan. Proslava u vidu donatorskog koktela održaće se  u ponedeljak, 05.12.2011 u 19h  u prostorijama  sale Tribine mladih (na spratu) Kulturnog centra Novog Sada u Katoličkoj  porti br 5.

      Centar je neprofitna, volonterska organizacija, koja opstaje zahvaljujući pre svega entuzijazmu volontera i njihovom angažovanju i jedina je organizacija u Srbiji koja se problemom samoubistva bavi već dve decenije. Sa prosečno dva samoubistva dnevno u Vojvodini, odnosno 1400 samoubistava godišnje, Srbija, nažalost, spada u zemlje Evrope sa najvećom stopom samoubistava.

       Cilj je da se ovaj jubilej obeleži proširivanjem rada Centra, odnosno produžetkom radnog vremena, obukom i prijemom novih volontera u većem broju. Za te aktivnosti su neophodna sredstva, pre svega da bi se obezbedio funkcionalan prostor u kome će Centar da radi i koji će, uz dosadašnju podršku putem telefona i e-maila, omogućiti lični kontakt i podršku putem face-to-face razgovora.

    Sredstva koja sakupimo planirana su da se iskoriste za zakup prostora, usavršavanje i obuku sadašnjih volontera Srca, kao i za pripremu obuke za prijem novih volontera. Tekući račun centra Srce je: 355 -1020146-40, Vojvođanska banka.

     U prvom delu programa donatorskog koktela, direktor centra Srce će prezentovati istorijat i rad našeg Centra, kao i projekte koje bismo voleli da ostvarimo. Biće premijerno prikazan reklamni film koji su za nas napravili studenti Dramskih umetnosti, a u toku programa predstaviće se kamerni sastav Muzičke akademije, kao i profesionalni plesači. Drugi deo programa namenjen je druženju uz prijatnu muziku i razgovor.

Designed by Monia, Mushu and Sladjana