Emotivna podrška       Želite li da razgovarate?    Klikom na Live Support ONLINE otvara se čet prozor. Četujte sa nama o svemu što vas pritiska, nemate ili ne želite sa bilo kim drugim. Razgovor je potpuno anoniman i poverljiv.

Obeleženo 20 godina rada „Srca“

Centar Srce je 05-tog decembra donatorskim koktelom obeležilo 20 godina postojanja.

Bio je to događaj od velikog značaja za promociju Centra, ukazivanje na njegov značaj i rad. Uz ljude koji nas podržavaju podsetili smo se osnivanja, duge istorije, bitnih trenutaka u razvoju, koji su, uprkos vremenskoj distanci, i dalje nabijeni snažnim emocijama. Dobili smo još jednu potvrdu koliko je nas rad, često izgubljen u svakodnevnim aktivnostima, nemerljiv, nenadoknadiv, nazamenjiv. Osetili smo se još ponosnijim na ono što radimo i "dobili vetar u ledja" da u tome istrajemo.

Ovom prilikom smo uspeli da sakupimo određena sredstva kojim će se pokrenuti i omogućiti ostvarivanje dugo planiranih ciljeva. Početni koraci ka osposobljavanju Centra za rad "licem u lice" sa osobama kojima je potrebna pomoć i dostupnost tokom 24 sata, 7 dana u nedelji.

 

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo velikodušnog doprinosa pojedinaca i organizacija. Ovom prilikom bismo želeli da im se zahvalimo što su nam izašli u susret i bili spremni na saradnju. Zahvaljujemo se Kulturnom centru Novog Sada koji nam je ustupio prostor. Komapnijama Minaqua, DTD Ribarstvo i Vinoteci Sremski Karlovci jer su svojim proizvodima doprineli održavanju koktela. Cvećara Studio Cerera je omogućila da se organizacija celog koktela uzdigne na viši nivo. Veliki doprinos ovom svečanom dogadjaju dali su studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, departmana za geografiju, turizam i ugostiteljsvo. Posebnu zahvalnost dugujemo medijskom sponzoru, televiziji Panonija, koja je propratila celokupnu pripremu i održavanje događaja i time nas približila javnosti.

 

Formalni deo koktela su svečanim učinili mnogi pojedinci. Studenti Dramskog departmana Akademije umetnosti su re režirali reklamni film, koji je premijerno prikazan ovom prilikom. Zahvaljujemo se Sonji Petrović, Nikoli Marinkovu, Darku Subotinu, Dejanu Karlečiku, Aleksandri Belošević, Milošu Rančiću, Nenadu Kuzmanoviću, Luki Đorđeviću što su na autentičan način uspeli da ekranizuju aktivnosti volontera Centra Srce. Kamerni sastav „New Dimension“ koji čine studenti prve godine Muzičke akademije u klasi profesorke Timee Kalmar su ulepšali koktel svojim izvođenjem klasičnog dela „Siluete“. Zahvaljujemo se Snežani Aćimović, Norbetu Kukrunciu i Rastku Buljančeviću. Goran Knežević i Eva Tot ispred plesnog kluba Fiesta izveli ples koji je zatvorio svečanost te im se ovim putem zahvaljujemo na lepoti koju su izneli u svom plesu. Posebnu zahvalnost dugujemo Dušanu Zoriću koji je na klaviru "ispratio" neformalni deo večeri i doprineo stvaranju prijatne atmosfere medju posetiocima.

Centar Srce se ovom prilikom zahvaljuje svim donatorima koji su ove i prethodnih godina prepoznali značaj naše misije i podržali naš rad. I na kraju, zahvaljujemo se svim volonterima koji su tokom prethodne dve decenije svojim nesebičnim trudom, zalaganjem i požrtvovanošću pomogli mnogima zbog kojih Srce i postoji.

Designed by Monia, Mushu and Sladjana