Emotivna podrška       Želite li da razgovarate?    Klikom na Live Support ONLINE otvara se čet prozor. Četujte sa nama o svemu što vas pritiska, nemate ili ne želite sa bilo kim drugim. Razgovor je potpuno anoniman i poverljiv.

Konkurs za fotografije - Korak ka napred, korak ka sreći

 

Centar za pružanje emotivne podrške i prevenciju samoubistva „Srce“ vas poziva da učestvujete na konkursu za najbolju fotografiju na temu „Korak ka napred, korak ka sreći“. U saradnji sa Pokrajinskim sekreterijatom za sport i omladinu, Centar Srce želi na ovaj način da promoviše značaj očuvanja mentalnog zdravlja, veoma bitnoj temi kojoj se ne poklanja dovoljno pažnje.

 

Centar Srce je nevladina, neprofitna, volonterska organizacija koja se bavi pružanjem emotivne podrške i prevencijom samoubistva. Centar postoji već 20 godina u Novom Sadu. Volonteri svakog dana od 14h do 23h, pružaju podršku svima koji za to osete potrebu putem besplatnog broja telefona (0800 300 303), elektronske pošte (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) i  čet servisa (www.centarsrce.org).

Mentalno zdravlje je stanje blagostanja u kom osoba ostvaruje ili koristi svoje sposobnosti i potencijale, može da se nosi sa stresorima svakodnevnog života, radi produktivno i ostvaruje doprinos društvu (Svetska zdravstvena organizacija, 2001).  Mentalno zdravlje je stanje psihološkog i socijalnog blagostanja koje omogućuje ljudima da rade produktivno, ostvaruju smislene interpersonalne odnose, i prevladavaju stresore svakodnevnog života.

Postoji nekoliko dimenzija koje doprinose mentalnom zdravlju, ličnom blagostanju. Jedan od najbitnijih je doživljaj rasta, osećaj da se tokom života stalno usavršavamo, menjamo ili razvijamo. Čini je utisak da smo svakim danom sve bliži svojim ciljevima, kroz učenje i iskustvo. Gledajući u napred negujemo uverenje da se mnoge stvari mogu naučiti tokom života. Napredak se može osetiti u svakom životnom polju: partnerskom, prijateljskom, profesionalnom...

Pozivamo vas da fotografišete trenutke koji vas inspirišu, kroz koje se razvijate svoje kapacitete i sebe u celosti. Možete obeležiti događaje koji čine da se osetite srećnim, zadovoljni sobom, bliži svom cilju ili ostvarenju istog. Podelite sa nama vaš pogled na sebe i svet oko sebe.

Svoje fotografiju ili fotografije nam pošaljite na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Ne postoje ograničenja koja se tiču dimenzija fotografija. Na ovu adresu možete postaviti i sva dodatna pitanja.

Konkurs je otvoren mesec dana, odnosno do 25. avgusta. Odlučivanje o pobedniku, njegovo proglašenje i dodela nagrada biće organizovani na Svetski dan prevencije samoubistva, 10-og septembra. Autore najuspešnijih fotografija očekuju nagrade u obliku dogovorenih vaučera, u iznosima od 5000 i 3000 dinara.

Designed by Monia, Mushu and Sladjana