Emotivna podrška       Želite li da razgovarate?    Klikom na Live Support ONLINE otvara se čet prozor. Četujte sa nama o svemu što vas pritiska, nemate ili ne želite sa bilo kim drugim. Razgovor je potpuno anoniman i poverljiv.

Obeležavanje 10. septembra - Dana prevencije samoubistva

Volonteri Centra Srce će 10. septembra u Novom Sadu obeležiti Dan prevencije samoubistva. Ovim putem želeli bismo da pozovemo sve vas koji poštujete naš rad i želite da saznate nešto više o problemu suicida da nam se pridružite. Biće reči o znacima prepoznavanja suicidnih namera, posledicama samoubistva, načinima suočavanja sa emotivnim problemima, vidovima pomoći i prevencije. Dobićete informacije i o samom Centru Srce, o načinima na koje pomažemo, kao i mogućnostima za volontiranje.

 

 

 

Program obeležavanja Desetog septembra će početi:

  • U 17 časova akcijom na Trgu slobode (ispred SNP, a pored Mekdonaldsa), prilikom koje će svi zainteresovani sugrađani imati priliku da saznaju nešto više o radu Centra, načinima na koje pružamo pomoć, da razgovaraju sa volonterima o svojim problemima, ali i da se prijave za volontiranje u Centru.
  • Program  se nastavlja u Velikoj sali Kulturnog  centra Novog Sada (Katolička porta br.5). U 18:30 časova će biti otvorena izložba slika i dodeljene nagrade pobednicima foto-konkursa koji je Centar Srce organizovao, na temu „Korak ka napred – korak ka sreći“. A pod pokroviteljstvom Pokrajnskog sekretarijata za sport i omladinu.
  • Nakon dodele nagrada, od 19 časova, biće održana besplatna projekcija filma „Slobodan pad“ (više o filmu na http://freefallfilm.co.uk/).
Film „Slobodan pad“ („Free fall“) bavi se razumevanjem suicidne krize iz ugla suicidnih osoba, njihove porodice, psihologa i psihijatara, kao i volontera iz Centara poput Srca, koji rade u Velikoj Britaniji. „Slobodan pad“ je moćan film, baziran na intimnim i ličnim iskustvima  i do detalja istražuje faktore iza suicidnih kriza. Uz pomoć stručnjaka koji se bave suicidom i depresijom nude se pozitivni i praktični koraci koji mogu pomoći.

Centar „Srce“ je samo u toku 2012. godine primio preko 2800 poziva osoba kojima je pomoć potrebna. S obzirom da je naša zemlja prema stopi izvršenih suicida trinaesta na svetu, Dan prevencije suicida je prilika da osobe kojima je pomoć neophodna, saznaju da postoji neko ko je spreman da im je pruži. Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i da ćemo zajedno poslati poruku da samoubistvo ne mora da se dogodi.


Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/centarsr/public_html/templates/siteground-j16-27/templates.php on line 17

Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/centarsr/public_html/includes/application.php on line 539

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/centarsr/public_html/templates/siteground-j16-27/templates.php on line 17

Designed by Monia, Mushu and Sladjana