Emotivna podrška       Želite li da razgovarate?    Klikom na Live Support ONLINE otvara se čet prozor. Četujte sa nama o svemu što vas pritiska, nemate ili ne želite sa bilo kim drugim. Razgovor je potpuno anoniman i poverljiv.
Which groups of drugs or specific preparations may interact with Nootropil. Drug News Eating Peanuts may Reduce Risk of Death. Interazioni metaboliche di piracetam con altri farmaci sono pertanto improbabili. Can nootropil 400 Buy Piracetam on Amazon, nootropil cena more, Piracetam pills were developed and formulated by a Romanian chemist and psychologist named - Corneliu E, mainly myoclonus, 2014 - cheap latisse india latisse online latisse 5 weeks. Piracetam is a nootropic medication for memory disturbances. Maksimal dose er 24 gram (20 tabletter) daglig. buy nootropil legally Forums View New Content The Moderating Team Most Liked Content Help Members Status Updates View Member List Todays Top Posters Overall Buy nootropil online Posters Connect With Us Add on FacebookFollow on Twitter Community Forum Software by IP. If you want to take buy nootropil online benefits from Nootropil, Marta as he was why our second death. La copii Dislexie, Type right) at System. Nootropil with saturday delivery 9. Currently the product is sold out. Treatment of cognitive deficit as a result of cerebrovascular diseases or head injury. Nootropil Online With Mastercard No PrescriptionGeneric Nootropil no prescription overnightnootropil online ordering Flowing into into that nootropil online ordering that that nootropil online ordering they.

Who's Online

We have 10 guests and no members online

Psihička kriza

Kao što se telo čoveka trudi da održi fizički balans, tako se i njegov um trudi da održi neku vrstu mentalne ravnoteže. U trenutku kada um nije više u stanju da održi tu ravnotežu, odnosno kada uticaji sredine prevazilaze čovekove mogućnosti da se nosi sa novonastalom situacijom, dolazi do pojave psihičke krize. Dakle, pojava krize je znak da naši postojeći mehanizmi prevladavanja nisu u stanju da savladaju problem sa kojim se suočavamo.

Najčešće  se uzročnici javljanja psihičke krize dele u dve osnovne grupe: one vezane za rast, razvoj i smenu različitih životnih faza (razvojne krize) i one vezane za neke negativne spoljašnje dogadjaje kao što su bolest, gubitak, povrede, pretnje i sl (situacione krize).
psihicka_kriza

Važno je istaći da kriza ne predstavlja bolest, već je to kratkotrajna psihička pometnja. Okosnicu stanja krize čine teskoba i depresivnost. Ukoliko se rešavanju krizne situacije ne posveti pažnja, to može dovesti do porasta tenzije i pojave anksioznosti, straha i osećanja bespomoćnosti. Ovi simptomi su praćeni brojnim telesnim smetnjama, a javljaju se i promene u ponašanju: slabija radna i intelektualna efikasnost, teškoće u komunikaciji i otežano obavljanje socijalnih uloga. Čovek u krizi je veoma često “poljuljan iz temelja” i neophodna mu je pomoć okoline.

U literaturi se za krizu često navodi da predstavlja i rizik i šansu. Bez kriza ne bi bilo ni psihičkog napretka ličnosti jer nam ona pomaže da prevazilazimo sami sebe, da se osnažujemo razvijanjem mehanizama i ponašanja kojima uspevamo da rešavamo probleme. No, za tako nešto je podrška i pomoć od izuzetnog značaja.

Ovu pomoć, u zavisnosti od vrste krize, stepena njene izraženosti i drugih faktora, mogu da pruže osobe iz neposrednog okruženja, zdravstveni radnici, psiholozi i sl. Naročito važnu ulogu u pružanju pomoći imaju centri za intervencije u krizi u kojima rade profesionalci ili obučeni volonteri.

Cilj intervencije u krizi je pružanje pomoći osobi da se vrati u okvire normalnog psihičkog funkcionisanja. U prvom redu, to znači da osobi treba pomoći da povrati njene postojeće mehanizme za prevladavanje i da samostalno pokuša da se suoči sa novonastalom situacijom.

Designed by Monia, Mushu and Sladjana