Emotivna podrška       Želite li da razgovarate?    Klikom na Live Support ONLINE otvara se čet prozor. Četujte sa nama o svemu što vas pritiska, nemate ili ne želite sa bilo kim drugim. Razgovor je potpuno anoniman i poverljiv.

Volonteri/Obuka

volonterizamTrenutno, «Srce» broji oko 40 aktivnih volontera u pružanju podrške putem telefona i e-maila. Članovi su ljudi različite starosne dobi, različitih zanimanja i interesovanja. Mogućnost učestvovanja u radu Centra stekli su prolaskom kroz selekciju i obuku. Volonter može biti svako ko je punoletan i ima vremena i želje da pomogne osobama u krizi.

 

Obuka Centra se sastoji iz dva dela. Prvi deo čine deset radionica (po 3 sata) raspoređenih dva puta nedeljno koje upoznaju polaznike sa bitnim temama i oblastima koje su neophodne za volontiranje u Centru. Radionice vode stručnjaci iz datih oblasti i dugogodišnji volonteri. Takođe, svaka radionica sadrži vreme određeno za vežbu stečenih znanja sa iskusnim volonterima Centra. Drugi deo obuke čini probni rad u Centru koji se odvija pod stalnom supervizijom od strane iskusnijih volontera i traje 30 časova. Nakon ovog postajete punopravni član Centra. Volontiranje u Srcu zahteva tri sata nedeljno vašeg vremena.
 
 
 
 
Obuka vam može pomoći da bolje razumete sebe, kao i one oko sebe. Pruža mogućnost da naučite mnogo novih veština, obogatite svoje iskustvo, proširite vidike i prvenstveno direktno pomognete osobama kojima je ta pomoć neophodna.Volontiranje u Centru Srce je mnogima obogatilo život, može obogatiti i vaš.
 
 
 
 
Centar Srce svake godine organizuje jesenju obuku za nove volontere.
Na obuku se možete prjaviti putem besplatnog broja telefona 0800 300 303 svakog dana od 14h do 23h.

 

Pridružite nam se!

  • Ako želite da učinite nešto za ljude koji vas okružuju
  • Ako imate malo slobodnog vremena koje želite korisno da provedete
  • Ako ste topli, strpljivi, otvoreni i nemate predrasuda
  • Ako nemate baš sve te osobine ali imate volju da ih razvijete.

Ukoliko želite da nam se pridružite, popunite online prijavu ili  kliknite ovdeword-icon da preuzmete formular koji je potrebno da pošaljete na e-mail naznačen u prijavi.

 

Prava volontera:
  • Da se odabere po kvalitetima neophodnim za pružanje emotivne podrške
  • Da mu se omogući da se obuči i stekne veštine i znanja neophodne za pružanje emotivne podrške
  • Da mu se omogući supervizija od strane iskusnih volontera koje imenuje Centar
  • Da dobije emotivnu podršku od drugih volontera i rukovodstva centra
  • Da bude obavešten o principima rada Centra i svojim obavezama
  • Da mu se omogući da radi u sigurnoj sredini.

Designed by Monia, Mushu and Sladjana