Svakog dana od 14 do 23

0800-300-303

vanja@centarsrce.org

En Sr

DONACIJE

Svakih 19 sati u Vojvodine jedna osoba izvrši suicid. Naša zemlja se nalazi pri vrhu rang liste kada je u pitanju stopa suicida u Evropi. Ovaj društveni problem pogađa sve uzrasne grupe, međutim zabrinjavajuće je da je ono u porastu među mladima, odnosno da je drugi uzrok smrti, kod starosne grupe od 15 do 30 godina, upravo samoubistvo.

Mnoge od ovih smrti mogle bi biti sprečene ako bi osoba u trenucima krize osetila pomoć i podršku. Utisak da nismo sami u najtežim trenucima, pruža utehu i daje snagu da nastavimo dalje.

Centar „Srce“ tokom godine odgovori na oko 8000 poziva, mejlova i četova osoba koje prolaze kroz krizu. Međutim broj onih kojima je potrebna pomoć je mnogo veći.

Želeli bismo da budemo dostupni za veći broj ljudi kojima je potrebna podrška i pomoć. Da bismo to ostvarili moramo da uložimo u obuku novih volontera, kvalitetniju opremu (telefone i računare), kao i same prostorne resurse.

Verujemo da je prevencija samoubistva stvar svih nas i da jedino zajedničkim delovanjem možemo napraviti vrednu promenu.

Svoju donaciju možete uplatiti na žiro račune:

dinarski račun 325-9500600063672-27, OTP Banka a.d., Novi Sad, Trg Slobode 5

devizni račun 20-305-0000030, ProCredit Bank a.d., Novi Sad, Bulevar Cara Lazara 76

Ukoliko smatrate da nam na neki drugi način možete pomoći pišite nam na mail adresu: office@centarsrce.org.